Zorgverzekering informatie

Er zijn veel verschillende soorten verzekeringen. En al deze verzekeringen willen u helpen. Wat mooi uitkomt, is dat wij u ook willen helpen om meer over verzekeringen te vertellen. Voordat we dit kunnen doen moeten we eerst de volgende vraag beantwoorden: wat is een verzekering? Een verzekering is een overeenkomst tussen een verzekeringmaatschappij en een verzekeringnemer. Een verzekerde wil of kan een risico niet dragen, waardoor hij dit risico afdekt bij een verzekeringmaatschappij. In dit artikel vertellen we u alles over een zorgverzekering.


online adverteren www.m4n.nl


Een zorgverzekering wordt ook wel een basisverzekering genoemd en is verplicht in bijna heel Europa. Onder deze basisverzekering vallen een aantal onderwerpen zoals geneesmiddelen, huisarts en ziekenhuis, hulp in het buitenland en de tandarts. Het voordeel van de basisverzekering is dat u voor een deel vergoed bent tegen kosten welke op u worden verhaald. Iedereen komt vaak meerdere keren per jaar bij de tandarts en de kosten kunnen hiervoor aardig oplopen. De zorgverzekering dekt in ieder geval een deel van deze kosten.

Wanneer u geen zorgverzekering heeft afgesloten, kunt u een boete krijgen. Het College van Zorgverzekering kan u dan een boete opleggen van 130% van de nominale premie voor een nog af te sluiten zorgverzekering. De verzekeringsplichtige dient dan ook de eventuele medische kosten, uit de periode dat hij niet verzekerd was zelf te betalen. Een zorgverzekering werkt namelijk niet met terugwerkende kracht.

Wanneer een basiszorgverzekering voor u niet genoeg is kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Deze is niet verplicht en u kunt zelf beslissen wat u wel of niet wilt opnemen in deze verzekering. De aanvullende verzekering heeft wel een hogere premie maar kan u beschermen tegen extra kosten.

Iedereen is vanaf zijn 18de levensjaar verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten. Hiervoor wordt iedere maand een bepaalde premie betaald. Momenteel ligt het minimum op ongeveer €100 euro per maand voor een zorgverzekering. Vaak is er ook nog sprake van een eigen risico. Dit houdt in dat u zelf het eerste deel van de kosten moet betalen. Wanneer u bijvoorbeeld een eigen risico van €100 euro hebt en u krijgt een rekening van een tandartsingreep van €750,-, dan betaald de zorgverzekeraar €650,-. Uzelf moet dan €100,- betalen. De maximale eigenrisico bedraagt €500,-. De premie voor een verzekering met €500,- eigen risico ligt vaak lager dan die van een met een eigen risico van €100,-. Tevens is elke zorgverzekeraar verplicht om u een polis aan te bieden zonder eigen risico. De kosten van de maandelijkse premie liggen dan echter wel hoger.

Vaak bieden zorgverzekeraars u ook nog een no-claim korting aan. Wanneer u in een jaar minder dan bijvoorbeeld €250,- kosten heeft gemaakt, krijgt u het verschil terug. Stel dat u maar één rekening van €50,- hebt geclaimd, krijgt u van uw zorgverzekeraar €200,- terug.