Verdienen met hogere opleiding

Het hoeft niet altijd zo te zijn dat je met een hogere opleiding meer verdient, want je kunt ook zonder opleiding een baan vinden met een redelijk hoog inkomen. Maar dit vind je niet zomaar, je spreekt meestal van geluk. Tegenwoordig heb je overal diploma’s nodig. Hieronder wordt er in het kort uitgelegd waarom dit zo is.

Als je ergens wilt solliciteren, wordt er heel vaak gevraagd naar een opleidingsniveau. Hierdoor weten ze dat je het kunt, want je hebt immers je diploma gehaald. Je hebt de kennis ervoor, omdat je er voor geleerd hebt. Als je een hoge opleiding hebt gedaan, heb je veel meer moeten doen dan op een lagere opleiding. Je hebt dus meer moeten leren en het niveau is natuurlijk ook moeilijker geweest. Ook duurt de opleiding langer. Dit ligt eraan wat voor opleiding je gaat doen, want dat is verschillend.

Je verdient meer met een hogere opleiding, omdat je ook meer kunt. Je bent beter in zelf problemen oplossen, je hebt meer verantwoordelijkheid en je kunt zelfstandig werken. Hierdoor heb je ook niet veel uitleg nodig en kun je de bijna alles zelf doen.

Hoe hoger je opleiding hoe meer je mag verdienen. Bijna evenveel mensen zijn het eens met deze stelling als oneens. Veel mensen vinden het niet kunnen als bijvoorbeeld iemand twee jaar naar school is geweest, evenveel verdient als een advocaat. Maar anderen zeggen juist: sommige kunnen niet zo goed leren, maar zijn juist heel goed met hun handen. Deze horen net zoveel te verdienen als een ander.

Als je een opleiding wilt gaan beginnen, hoeft je hiervoor niet direct naar school. Wat dacht je van een zelfstudie thuis? Via bijvoorbeeld LOI kun je honderden cursussen / opleidingen thuis doen.