Bestuurdersverzekering informatie

Er zijn veel verschillende soorten verzekeringen. En al deze verzekeringen willen u helpen. Wat mooi uitkomt, is dat wij u ook willen helpen om meer over verzekeringen te vertellen. Voordat we dit kunnen doen moeten we eerst de volgende vraag beantwoorden: wat is een verzekering? Een verzekering is een overeenkomst tussen een verzekeringmaatschappij en een verzekeringnemer. Een verzekerde wil of kan een risico niet dragen, waardoor hij dit risico afdekt bij een verzekeringmaatschappij. In dit artikel vertellen we u alles over een bestuurdersverzekering.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wanneer u als bestuurder een ongeluk veroorzaakt, waaruit u schuld blijkt te hebben heeft u vaak een probleem. Een verzekering dekt vaak wel alle schade van de tegenpartij, maar uzelf heeft nu vaak een probleem. Als uw auto total loss is en u zelf lichamelijk letsel heeft opgelopen kan uw normale autoverzekering u daarbij niet helpen. Om deze problemen te voorkomen is er een bestuurdersverzekering. Het maakt bij deze verzekering niet uit of het ongeval door u wel of niet veroorzaakt is. Dit geldt ook wanneer het een eenzijdig ongeval betreft.

De bestuurdersverzekering kan u en uw inzittende beschermen tegen bijvoorbeeld een deel van de medische kosten. In de polis is dan een bepaald bedrag opgenomen dat u vergoed kunt krijgen. Wanneer de kosten boven dit vast gestelde bedrag vallen krijgt u tot aan dat bedrag vergoed. Stel dat uw partner overlijdt tijdens een auto ongeluk, dan krijgt u van de bestuurdersverzekering dan altijd nog per direct een bedrag gestort op uw rekening na vertoon van de overlijdensakte.

Wanneer uw partner niet komt te overlijden, maar wel beperkt wordt gelden er andere regels. Er wordt gekeken wat uw partner wel en niet kan en op basis daarvan betaald de bestuurdersverzekering u een bepaald bedrag.

Het maximale bedrag dat kan worden uitgekeerd verschilt erg per verzekeraar. Bij het ene bedrijf geldt een maximum bedrag van €500.000, waar dat bij de concurrent maar liefst €1.250.000 zal zijn.

De verzekeraar maakt over het algemeen wel veel onderscheidt tussen ongevallen met een auto of met een motor. De bedragen welke worden uitgekeerd bij een motor ongeval liggen vele malen lager. Dit is omdat u op een motor veel meer risico oploopt om ernstig gewond te raken bij een ongeval. U rijdt dan immers maar op 2 wielen en heeft behalve een helm en motorpak, geen enkele bescherming.

Wanneer u besluit om een bestuurdersverzekering af te sluiten, betaald u vaak maandelijks een bepaald percentage premie aan de verzekeringsmaatschappij. Dit bedrag wordt aan de hand van de polis vastgesteld. Vaak is het zo, dat hoe meer u wilt opnemen in de polis, des te meer u moet betalen om alle risico’s af te dekken.

Het grote voordeel van een bestuurdersverzekering is dat u niet met lege handen staat en blijft na een ongeluk waarbij u schuld heeft.