Reisverzekering informatie

Er zijn veel verschillende soorten verzekeringen. En al deze verzekeringen willen u helpen. Wat mooi uitkomt, is dat wij u ook willen helpen om meer over verzekeringen te stellen. Voordat we dit kunnen doen moeten we eerst de volgende vraag beantwoorden: wat is een verzekering? Een verzekering is een overeenkomst tussen een verzekeringmaatschappij en een verzekeringnemer. Een verzekerde wil of kan een risico niet dragen, waardoor hij dit risico afdekt bij een verzekeringmaatschappij. In dit artikel vertellen we u alles over een reisverzekering.
De vraag die uiteraard als eerste beantwoord moet worden is: wat is een reisverzekering? Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die kan worden opgelopen tijdens het reizen. Een standaardreisverzekering dekt uiteraard niet alle reizen. Dus niet een reisje richting de supermarkt en terug en ook geen zakenreizen. De reisverzekering dekt alleen vakanties. Vaak sluit men deze verzekering af als extra na het afsluiten van andere verzekeringen. Verzekeringsmaatschappijen bieden deze verzekering meestal aan bij een autoverzekering, zorgverzekering en inboedelverzekering. Ook zijn er verschillende soorten reisverzekeringen, waar weer allemaal verschillen in zitten. Zoals een aflopende reisverzekering, een doorlopende reisverzekering, een langopreisverzekering, een annuleringsverzekering. In de volgende alinea zullen we u uitgebreid informatie geven over deze soorten reisverzekeringen.

Als u een aflopende reisverzekering afsluit dan raad u het misschien al. Deze verzekering wordt afgesloten voor de duur van één vakantie. Niet langer of korter voor een bepaalde periode, enkel voor één vakantie. En dan raad u uiteraard wat een doorlopende reisverzekering is. Deze reisverzekering sluit u af voor een bepaalde periode, een jaar bijvoorbeeld. De reisverzekering is dan precies een heel jaar geldig. Dan een langopreisverzekering. Niet alle verzekeringsmaatschappijen bieden dit aan. Dit is eigenlijk ook een aflopende verzekering, maar dan geldig voor een lange reis. Bijvoorbeeld een lange stagereis of een verblijf van meer dan dertig dagen. Een wereldreis bijvoorbeeld. U bent dan niet in uw eigen huis en dus zo lang op reis. En dan is er ook nog een annuleringsverzekering. Dit is een heel ander verzekering dan de reisverzekering zelf. Het kan voorkomen dat de reis niet door kan gaan of dat de reis wordt verbroken. Deze annuleringskosten kunnen dan gedekt worden door een annuleringsverzekering af te sluiten. De reden dat een reis verbroken moet worden kan bijvoorbeeld omdat een dierbare is gestorven of iets ernstigs heeft. Maar een annuleringsverzekering dekt ook de kosten als er iets gebeurd op vakantie zelf met de reizigers als de vakantie verbroken moet worden.

Dan nog even over die annuleringsverzekering. Misschien vraagt u uzelf nu af wat precies wordt vergoedt als u een annuleringsverzekering afsluit. Om deze vraag te beantwoorden zullen we dit vertellen wat gedekt wordt na het afsluiten van een annuleringsverzekering. Materiële beschadiging van het eigendom van de verzekerde, bij overlijden, een medische, noodzakelijke ingreep en een definitieve ontwrichting van het huwelijk van u als verzekerde.