Ongevallenverzekering informatie

Er zijn veel verschillende soorten verzekeringen. En al deze verzekeringen willen u helpen. Wat mooi uitkomt, is dat wij u ook willen helpen om meer over verzekeringen te stellen. Voordat we dit kunnen doen moeten we eerst de volgende vraag beantwoorden: wat is een verzekering? Een verzekering is een overeenkomst tussen een verzekeringmaatschappij en een verzekeringnemer. Een verzekerde wil of kan een risico niet dragen, waardoor hij dit risico afdekt bij een verzekeringmaatschappij.

In dit artikel vertellen we u alles over een ongevallenverzekering. Een ongevallenverzekering keert eenmalig een bedrag uit, welke voorheen is vastgesteld, als u bij een ongeval blijvend letsel oploopt, of u overlijdt. Bij een ongeval hebben gaat het niet alleen over op het werk of in het verkeer, maar ook gewoon de ongevallen die thuis gebeuren.

Er kan een ongevallenverzekering worden afgesloten voor een alleenstaande, een tweepersoonshuishouden of voor het gehele gezin. Bij een gezinsdekking zijn ook de kinderen verzekerd die voor studie uitwonend zijn, of de kinderen die na het afsluiten van de verzekering worden geboren. Vaak blijven de kinderen dan maximaal tot het 27ste levensjaar meeverzekerd.

De bedragen die de verzekeringsmaatschappij uitkeert variëren vaak per ongeval. Wanneer u bijvoorbeeld bij een ongeval uw gezichtsvermogen van beide ogen verliest, krijgt u 100 procent van de verzekering uitgekeerd. Wanneer u bijvoorbeeld uw grote teen verliest is dit 10 procent. Het grote voordeel van een ongevallenverzekering is dat deze 24 uur per dag geldig is en het niet uitmaakt waar het ongeval plaats vindt.

De ongevallenverzekering dekt echter niet alle ongevallen. Wanneer u bij een risicosport als snowboarden of down-hill mountainbiken blijvend letsel oploopt, zal de ongevallenverzekering vaak niets vergoeden. Dit is omdat er bij deze sporten een verhoogd risico is om letsel op te lopen. Bij het uitoefenen van bepaalde risicovolle beroepen is het bekend dat een verzekeringsmaatschappij vaak hogere premies vraagt voor de verzekering. Wanneer uw primaire vervoersmiddel een motor is zal blijken dat er ook vaak een hogere premie wordt vastgesteld.

Het is verstandig om naast deze ongevallenverzekering ook een bestuurdersverzekering af te sluiten. Hierbij zijn uw inzittenden bij bijvoorbeeld een auto ongeluk ook meeverzekerd. Overigens is het wel belangrijk om te weten dat de verzekeringsmaatschappij niets van het bedrag zal uitkeren wanneer blijkt dat er eigen opzet in het spel is. Dit is vrij logisch omdat het anders zou lonen om zelf een ongeval te veroorzaken om zo een grote claim te kunnen leggen bij de verzekeringsmaatschappij.