Geldobsessie

Geld is tegenwoordig erg belangrijk in de maatschappij. Geld is niet meer weg te denken. Sommige mensen krijgen geldobsessie. Je denkt nergens anders meer aan dan geld. Het wordt zo belangrijk in je leven dat je erg constant mee bezig bent.

Geld bestaat al erg lang, honderden jaren lang wordt er al gebruik gemaakt van geld. Eerst begon men met het ruilen van bepaalde dingen. Daarna werd geld ingevoerd. Met geld kun je veel dingen doen. Hoe meer je hebt, des te meer producten je kunt kopen.

Geld obsessie is erg gevaarlijk, je probeert namelijk van alles om aan geld te komen. Dit kan natuurlijk erg ver gaan, kijk maar bijvoorbeeld naar drugscriminelen. Deze gaan zelfs over tot moorden om aan geld te komen.
Een geldobsessie is natuurlijk niet leuk, want je hebt er eigenlijk niks aan. Het leven op aarde is maar kort. Als je er eenmaal niet meer bent is je geld niks meer waard. Je kunt dan wel een mooie dure auto hebben en een kast van een huis, uiteindelijk heb je er niks meer aan.

Probeer dus bewust om te gaan met je geld, zodat je niet aan geldobsessie gaat leiden. Ga ook eens op andere zaken in het leven letten dan alleen maar geld. Van geld wordt je immers niet gelukkig.

Spaar nu met 3,1% - 4,1% rente via AEGON Bank