Teveel geld lenen is gevaarlijk

Als je veel geld leent ben je erg lang bezig om dit geld weer terug te betalen. Het is dus gevaarlijk om op allerlei verschillende plekken lenigingen te hebben. Uiteindelijk moet er bijna altijd ook wel meer worden betaald. Dit komt door de rente.

Zomaar overal leningen hebben is niet verstandig, hier moet goed over worden nagedacht. Denk maar is aan de toekomst, misschien heb je dan niet hetzelfde inkomen meer, door bijvoorbeeld ontslag. Als je dan een grote lening hebt lopen ben je toch nog verplicht om elke maand een bepaald bedrag af te lossen. Misschien ben je wel van plan om het gezin uit te breiden. Kijk goed hoe lang je vast zit aan een lening en aan de vaste lasten die je elke maand hebt, zoals het betalen van huur, voedsel, verzekeringen, kleding, benzine enz.

Veel mensen hebben schulden, vanwege een lening. Ze hebben het geld niet meer om de lening af te lossen. Geld lenen is eigenlijk ook al een soort schuld, want dit moet terug gegeven worden. Schulden kom je niet meer zo snel vanaf, vooral niet als je een lening hebt met een lange looptijd. De schulden worden zo alleen maar meer, waardoor het steeds moeilijker wordt om eruit te komen.

Denk dus goed na voordat je veel geld leent en vraag jezelf af of het echt nodig is. Probeer eerst al een deel te sparen, zodat de lening minder wordt, of probeer de looptijd te verkorten, door meer te betalen. Neem een lening met zo min mogelijk rente.