Sparen met een bankrekening

Beste spaar rekeningen

Moneyou: 2,30% spaarrente 2,30% rente vrij opneembaar
Reaal PlusSparen 2,60% 2,60% met Reaal plus sparen

Wat is sparen met een bankrekening nou precies en waarom is dit nodig?

Sparen betekend geld opzij leggen, of achterhouden voor later. Sparen hoeft niet alleen over geld te gaan, dit kan ook bijvoorbeeld een hobby zijn, zoals voorwerpen verzamelen/sparen.

Geld kan op verschillende manieren gespaard worden, bijvoorbeeld door middel van een spaarpot of een bankrekening. Als je spaart met een spaarpot dan kan het zo zijn dat je eerder in de verleiding komt om snel even 'een beetje' geld uit de spaarpot te halen. Hierdoor word er vaak gespaard op een bankrekening. Haast iedereen heeft in deze tijd wel een eigen bankrekening. Werkgevers storten je salaris meestal ook op een opgegeven bankrekeningnummer. Zo kun je meteen beginnen met sparen.
Spaar nu met 3,1% - 4,1% rente via AEGON Bank

Er kan ook een spaarrekening worden aangemaakt. Dit is een rekening die je hebt naast de gewone bankrekening. Op een spaarrekening kan geld worden gestort of er kan ook automatisch gespaard worden. Automatisch sparen wil zeggen dat er per week of per maand (wat je zelf het fijnst vind) een bepaald bedrag voor een bepaalde tijd van je bankrekeningnummer naar je spaarrekeningnummer word overgeschreven. Hier hoef je niks voor te doen, dit word dus automatisch gedaan.

Waarom zou je gaan sparen? Sparen kan je om vele redenen doen. De meeste mensen vinden het fijn om geld achter de hand te hebben. Het word ook gedaan om ergens naar uit te kijken, zoals een vakantie, bruiloft, verhuizing/renovatie, een groot feest en noem zo maar op. Als je voor onverwachte kosten komt te staan, zoals bijvoorbeeld een daklek, de koelkast moet gerepareerd of vervangen worden of er is iets mis met de waterleiding, dan is het natuurlijk altijd fijn om dit meteen op te kunnen lossen, en niet te hoeven wachten totdat je er genoeg geld voor hebt. Spaar nu met 3,1% - 4,1% rente via AEGON Bank