Levensverzekering informatie

Er zijn veel verschillende soorten verzekeringen. En al deze verzekeringen willen u helpen. Wat mooi uitkomt, is dat wij u ook willen helpen om meer over verzekeringen te stellen. Voordat we dit kunnen doen moeten we eerst de volgende vraag beantwoorden: wat is een verzekering? Een verzekering is een overeenkomst tussen een verzekeringmaatschappij en een verzekeringnemer. Een verzekerde wil of kan een risico niet dragen, waardoor hij dit risico afdekt bij een verzekeringmaatschappij. In dit artikel vertellen we u alles over een levensverzekering.

Een levensverzekering is een verzekering die uw nabestaanden beschermd tegen financiële problemen na uw overlijden. Het bedrag van deze verzekering kunt u zelf kiezen. Uiteraard betaalt u op dat bedrag premie. Het bedrag dat wordt verzekerd zal uitgekeerd worden aan uw nabestaanden. De looptijd van een levensverzekering is minimaal 5 jaar en maximaal 50 jaar.

Om een levensverzekering af te sluiten moet u eerst een gezondheidsverklaring invullen. Aan de hand van deze verklaring kan de verzekeringsmaatschappij de aanvraag accepteren of weigeren. Tevens moet u bij een verzekerd bedrag boven de €250.000,- een medische keuring doen. Ook kunnen alleen mensen onder de 60 jaar een levensverzekering afsluiten.

Het is mogelijk om samen met uw partner een levensverzekering af te sluiten. U sluit dan een levensverzekering af op twee levens. Dit betekend dat als u of uw partner iets overkomt, de verzekering gewoon wordt uitgekeerd. Het is ook mogelijk om samen met uw partner allebei een aparte levensverzekering af te sluiten. Hierbij wordt dan vaak gekeken naar wie de kostwinnaar is en wie er voor de kinderen zorgt. Wanneer bijvoorbeeld de grootste kostwinnaar komt te overlijden, zal het voor de andere partner moeilijk zijn om meer te gaan werken. De levensverzekering kan hier handig op inspringen.

Wanneer u niet rookt krijgt u vaak korting op uw premie. U dient dan wel minimaal 2 jaar gestopt te zijn. Wanneer u weer begint met roken dient u dit aan uw zorgverzekeraar te melden. Hierna zal uw premie weer iets toenemen en komt de korting te vervallen. De premie wordt verder vastgesteld aan de hand van leeftijd, gezondheid en het vastgestelde bedrag dat zal worden uitgekeerd.

De uitkering van de levensverzekering hangt af van een groot aantal onderwerpen. Er wordt gekeken naar welke vaste lasten u heeft. Hieronder valt bijvoorbeeld de huur en telefoonkosten, maar ook energie en hypotheek.

Wanneer uw partner komt te overlijden wordt het bedrag in een keer op uw rekening gestort. U beslist zelf waarvoor u dit bedrag gebruikt. De verzekeringsmaatschappij heeft hier geen inspraak in. Er is ook een mogelijkheid om de verzekering uit te laten keren aan het einde van de looptijd als u dan nog in leven bent. Hiervoor sluit u echter wel een andere, gemengde levensverzekering voor af.