Rentetarieven sparen

Beste spaar rekeningen

Moneyou: 2,30% spaarrente 2,30% rente vrij opneembaar
Reaal PlusSparen 2,60% 2,60% met Reaal plus sparen

Als je geld gaat lenen, heb je te maken met rentetarieven. Maar ook wanneer je gaat sparen, heb je hier mee te maken. Waar je besluit te gaan sparen is waarschijnlijk vooral afhankelijk van het rentetarief wat daar wordt gehanteerd. Hoe hoger het rentepercentage, hoe meer je spaart.Spaar nu met 3,1% - 4,1% rente via AEGON Bank

Als je een bedrag op je spaarrekening stort, hangt het ervan af wat het rentetarief is hoeveel je aan het eind van het jaar voor je gestorte bedrag terugkrijgt. Doorgaans liggen rentetarieven rond de 3%. Toch is het erg handig om diverse banken goed met elkaar te vergelijken, zodat het rentetarief je aanspreekt. Uiteraard moet je bij het openen van een spaarrekening niet alleen letten op het rentetarief, maar dat terzijde.

Rentetarieven bepalen hoeveel jij terugkrijgt van het bedrag dat je hebt gestort naast hetgeen je hebt gestort. Het is logisch, maar je krijgt natuurlijk ook het bedrag dat je hebt gestort weer terug. Anders zou je weinig overhouden van het bedrag dat je spaar, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Als je gaat sparen moet je net als bij het afsluiten van een lening bekijken naar bepaalde voorwaarden. Je doet er niet gek aan om erachter te komen waar de rente het hoogste is. Door diverse banken met elkaar te vergelijken, bijvoorbeeld door offertes aan te vragen, kun je een prima inschatting krijgen van waar jij het beste kunt sparen. Een belangrijke voorwaarde is het rentetarief. Hoe hoger dit tarief, hoe meer je spaart.