Geld verliezen

Er zijn een aantal manieren om geld te verliezen. De beste manier om geld te verliezen is lenen. Door te lenen betaal je het geleende bedrag in termijnen terug aan de geldverstrekker. Daarmee heb je nog geen geld verloren. Wel door de rente die je bovenop de lening moet betalen. Dit is vaak een flink aantal procenten. Hiermee gooi je als het ware je geld gewoon weg. De rente betaal je aan de geldverstrekker, die leeft van jouw geld.

Spaar nu met 3,1% - 4,1% rente via AEGON Bank

Een andere manier is gokken, bijvoorbeeld via internet, of door het kopen van loten. Een keertje is dit leuk, het kost toch maar een paar euro. Maar als je dit maandenlang, jarenlang doet, heb je uiteindelijk een hoop geld weggooit. Je zult wel zeggen, ‘je kan er ook miljoenen mee winnen’. Dat kan inderdaad, alleen dat is weggelegd voor slechts enkele mensen. De kans dat je een paar miljoen wint is namelijk heel erg klein. Er doen tienduizenden mensen mee aan loterijen. Met z’n allen zijn wij bezig het geld weg te gooien. De bazen van de loterijen verdienen vervolgens tonnen per jaar. Mij niet gezien!

Geld sparen is iets wat wij aanraden. Lekker elke maand een bepaald bedrag opzij zetten en een mooi saldo opbouwen. Spaar nu met 3,1% - 4,1% rente via AEGON Bank Uiteindelijk heb je genoeg geld opgespaard om wat leuks van te doen, of er iets van te kopen. Met sparen kom je er ook wel en heb je niks weggegooid!