Voordelen van sparen

Beste spaar rekeningen

Moneyou: 2,30% spaarrente 2,30% rente vrij opneembaar
Reaal PlusSparen 2,60% 2,60% met Reaal plus sparen

Wat zijn de voordelen van sparen en hoe kun je eigenlijk nou het beste sparen? Spaar nu met 3,1% - 4,1% rente via AEGON Bank

In het vorige stukje tekst 'sparen met een bankrekening' is eigenlijk al grotendeels besproken waarom je het beste kunt sparen en hoe je dit kunt doen. Iedereen spaart op een andere manier, het is maar net wat jezelf het handigst vindt.

We gaan nu even kijken op welke manieren je kunt sparen en wat hier de voordelen van zijn. Als allereerst: wat zijn de voordelen van sparen via een spaar- of bankrekening? Sparen via een spaar- of bankrekening is makkelijk en door iedereen te gebruiken. Vrijwel alle banken doen aan internetbankieren, waadoor je via internet 24 uur per dag je saldo kunt bekijken. Alles kan dan thuis geregeld worden, je hoeft de deur niet meer uit. Bovendien word er ook nog een bepaalde rente gegeven, omdat jij je geld als ware uitleent aan de bank. Een voordeel is ook Automatisch sparen. Er word dan automatisch geld naar je spaarrekening gestort. Zelf word er bepaald hoeveel er gestort moet worden en wanneer. Zo kun je sparen, terwijl je niks hoeft te doen! Dan heb je nog sparen door middel van een spaarpot. Hier heb je eigenlijk niks voor nodig, behalve een spaarpot en natuurlijk geld. Je kunt dan zelf bepalen wanneer en hoeveel geld je in de spaarpot stopt. Zo heb je veel vrijheid en helemaal geen verplichtingen. Als je even snel geld nodig hebt kun je iets uit de spaarpot halen. Dan hoef je niet eerst naar de bank toe om geld te pinnen. Een nadeel is dat je niet weet hoeveel geld er in de spaarpot zit, tenzij je dit bijhoudt of alles bij elkaar optelt.