Hypotheek aanvragen

Een hypotheek aanvragen ingewikkeld? Dat bent u verkeerd ingelicht. U kunt tegenwoordig op het internet binnen een minuut een gesprek regelen met de adviseur die verder alles voor u kan regelen. Deze berekent hoeveel u maximaal kunt krijgen maar ook hoeveel u maandelijks kunt missen. Hoe graag u ook in het huis van uw dromen wilt wonen; een hypotheek moet betaalbaar blijven. Nu en in de toekoms. Een hypotheekadviseur kan u met al deze zaken helpen maar toch kunt u beter zelf ook wat informatie inwinnen over het aanvragen van een hypotheek.

Een erkend hypotheekadviseur kan problemen voorkomen

De erkenning van de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (SEH) is een goedkeuringslabel voor hypotheekadviseurs. Niet alle adviseurs zijn erkend maar tegenwoordig wordt hier door iedere tussenpersoon of aanbieders wel naar gestreefd. De hypotheekadviseurs die het label mogen voeren, hebben aangetoond dat zij vakkundig zijn in het geven van hypotheekadvies. De SEH stelt hoge kwaliteitseisen aan het hypotheekadvies zodat iedereen een bekwame adviseur heeft die weet waar die over praat. Wanneer u een erkend hypotheekadviseur raadpleegt, mag u ervan uitgaan dat deze bekend is met de veranderingen op de markt.

Neem toekomstplannen mee in het gesprek

Het kan belangrijk voor u zijn om te weten of u de hypotheek mee kan nemen tijdens een verhuizing naar een andere woning. Dan hoeft u bij het verhuizen geen nieuwe hypotheek aan te vragen maar neemt u de oude hypotheek gewoon mee voor de nieuwe woning. Als u in de toekomst een verbouwing aan het huis hebt gepland kan het ook belangrijk zijn dat u weer voordelig een bedrag bij kan lenen. Deze mogelijke ontwikkelingen in de toekomst moeten terugkomen in het hypotheekgesprek zodat de adviseur dit mee kan nemen in de berekening en het advies. Ook als u geen verbouwing van plan bent is het goed om over dit soort zaken van tevoren goed na te denken.

 

Als u met de bank alles hebt geregeld en bij de notaris hebt getekend bent u eigenaar van de woning. Het huis is van u en u kunt zich scharen onder de noemer “huizenbezitter”. Wanneer u de sleutels van de woning ontvangt is het dan ook tijd voor een feestje. Als alles goed is gegaan tenminste. Een hypotheek lenen is de grootste financiële beslissing die u gaat nemen in uw leven waar u beste wel wat voor mag doen. Neem ruim de tijd in de voorbereiding zodat alles naar verwachting verloopt en u tevreden kunt terug kijken op de hypotheekaanvraag.